Sy enkla kläder själv

Kläder är dyrt. Även de enklaste plagg kostar en hel del, Till och med små barnplagg där tygåtgången inte är särskilt stor, kostar ofta lika mycket som ett vuxenplagg. Så varför inte börja sy lite själv?

Tyg är inte heller billigt, men du kan komma över stuvar till ett bra pris som gott och väl räcker till de enklare plaggen. Varför inte sy din egen t-shirt till exempel. Eller botanisera bland roliga trikåtyger och sy din alldeles egna unika t-shirt till ett betydligt billigare pris än butikernas. Dessutom får du ju någonting som ingen annan har.

Använd en t-shirt som mall

Har du en favorit i garderoben som börjat se sina bättre dagar? Är det en t-shirt kan du enkelt sprätta upp sömmarna och använda den som mall till en helt ny. Du får rätt storlek direkt och behöver bara klippa till din nya t-shirt efter delarna och sy ihop den. Använder du trikå som inte repar sig, från till exempel rosahuset.com, behöver du inte ens sicksacka ihop sömmarna om du inte vill. Du kan också utgå från samma t-shirt och göra en sommarklänning i A-linjemodell. Glöm inte att ta ut den tillräckligt så den inte “fastnar” på höfterna. Eller använd t-shirten som modell men skippa ärmarna och – vips – har du skapat ett linne. Allt utifrån mallen av din urtvättade slitna gamla t-shirt. .

Starta en sy-grupp

Varför inte göra som Kallinge-borna och sy i grupp och inspireras av varandra?

“Min väninna har valt ett tyg som jag nu sytt kläder av” säger en av gruppens deltagare och tror att väninnan kommer att bli nöjd.
En enkel sommarkjol kan du göra genom att sy ett “rör” av vilken trikå du vill och använd muddtrikå som linning för en kroppsnära kjol
Scroll to top