Morrisseys t-shirs chockar

När det kommer till klädesplagg så kan man på ett enkelt sätta visa upp sin personlighet och vart man står. detta är exakt vad Morrisseys gör med sin nya t-shirtkollektion. En kollektion som går hårt mot drottning Elizabeth.

3512186-liten-kille-med-ramones-troja-3Att personliga t-shirts väcker känslor har vi tidigare skrivit om och det är något som på senare tid blommat ut ännu mer. Människor känner att de vågar bära politiska budskap eller skämta till det med en knäpp text. Självklart är ikonen Morrissey inte sen på att hänga på denna trend. I tidningen Göteborgsposten kan vi ta del av artikeln där Morrissey visa sig helnäck på t-shits bredvid drottning Elizabet med en text som lyder “The more you ignore me the closer i get” vilket är en textrad ur en av hans mest kända låtar.

Den frispråkige mannen

Det är inte förvånande att Morrissey släpper dessa tröjor då han är otroligt känd för att provocera fritt och öppet.Han räds inte för att kritisera hur asiater behandlar sina hundar eller husdjur, att krig är den heterosexuella mannens fel eller hård kritik mot andra artister. Senast ut handlar det om nya t-shirts som han låtit trycka upp och som säljs under hans turné. Köper man tröjan får man en naken Morrissey som håller för drottning Elizabeths mun och täcker sitt kön med en vinylskiva.

Man trodde inte riktigt att mr M kunde gå på kungahuset hårdare än vad han tidigare gjort, men nu fick världen bevis på att han aldrig slutar att förvåna en. Dock blir det allt vanligare med kända personer som löper amok och känner att det kan säga och göra precis som de vill, se bara på dessa exempel:

  • När Madonnas skiva läkte innan den var riktigt klar använde hon ord som “terrorism” och “konstnärlig våldtäkt” något som fått många att höja på ögonbrynen.
  • Att abort är mord,även om det är en våldtäkt som ligger till grunden tycker popikonen Justin Bieber. detta sa han i ett uttalande när han endast var 16 år gammal.
Scroll to top